Riječaninu nisu poslužili piće nakon fajrunta pa se vratio s kanistrom benzina i zapalio kafić

Foto: Google Street View

ARBEN Maloku (34) iz RIjeke s posljednjim prebivalištem u Gospiću, uhićen je jučer poslijepodne i priveden u riječki zatvor pod sumnjom da je zapalio popularni riječki kafić Metropolis.

Maloku, po zanimanju kuhar, neoženjen i bez djece, nedavno je izašao iz zatvora, a sad je opet završio u njemu. 

Posvađao se s vlasnikom, otišao i vratio s kanistrom benzina

Prema rezultatima dosadašnje istrage, motiv za ovaj čin je, nevjerojatno, to što ga ga vlasnik Metropolisa, kojeg otprije poznaje, nije htio poslužiti pićem nakon radnog vremena. Šteta koju je prouzročio paljenjem lokala prema posljednjoj službenoj procjeni iznosi oko 750 tisuća kuna, piše Novi list.

Naime, Maloku se navodno prvo verbalno sukobio s vlasnikom caffe bara Markom Možnikom i jednim konobarom. Tada je, prema navodima policije i tužiteljstva, prijetio vlasniku lokala i bacio punu staklenu bocu piva prema osoblju.

Zatim je revoltiran, napustio lokal, ali samo da bi otišao na benzinsku postaju na Martinkovcu, gdje je kupio i u kanistar ulio pet litara benzina i potom se oko 2.30 ujutro vratio do već zatvorenog kafića u Ulici Ivana Lenca i u blizini sportske dvorane na Zametu.

Tada je provalio vanjska vrata terase, kao i vrata unutrašnjeg dijela lokala. Prolio je benzin u separe i zapalio ga . Zatim je otišao iz lokala, u kojem se vatra proširila i pričinila veliku štetu.

Policija: osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Policijska uprava primorsko-goranska također je objavila izvještaj postupanja, koji prenosimo u nastavku:

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te s II. policijskom postajom Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a u svezi teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Sumnjiči se da je 1. veljače ove godine izazvao požar u ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Lenca u Rijeci, čime je na štetu 31-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta nastala materijalna šteta u vrijednosti oko 750.000 kuna.  Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, 33-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku."

Pročitajte više