Zapalio radionicu, traktor i ranio poznanika, pa poginuo u sudaru

BJEŽEĆI automobilom od policije, nakon što je zapalio svoju automehaničarsku radionicu, traktor i plinskim pištoljem ranio poznanika, noćas oko ponoći u mjesto Šenkovec u prometnoj nesreći poginuo je 56-godišnji Zvonimir Kolarić, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Niz sinoćnjih tragičnih događaja na zaprešićkom području počeo je oko 20,30 sati u Donjem Laduču, gdje je iz tada neutvrđenog razloga izbio požar metalnog kontejnera i zidanog objekta koje je Zvonimir Kolarić koristio kao automehaničarsku radionicu u kojoj je radio "na crno". Vatrogasci i policija tamo nisu pronašli Kolarića, za kojega se naknadno posumnjalo da je i podmetnuo požar.

Nepunih sat vremena kasnije Kolarićev 52-godišnji poznanik javio je policiji da je Kolarić došao u njegovu kuću na području Zaprešića i bez razloga pucao iz plinskog pištolja. Kada ga je upitao zašto puca, Kolarić je pištolj usmjerio prema njemu i ispalio hitac koji je poznaniku opekao čelo. Vlasnik kuće je potom istjerao Kolarića, koji se odvezao automobilom "toyota corolla".

Policija je pokrenula potragu za tim automobilom, a tridesetak minuta kasnije 38-godišnja žena dojavila je da je nepoznati muškarac ušao u dvorište njene obiteljske kuće u Zaprešiću i zapaljivom tekućinom iz kanistra polio prednji dio njenog traktora i zapalio ga.

S obzirom na prikupljene informacije policija je posumnjala da je za sva tri događaja odgovoran Kolarić.

Oko 23,40 sati u mjestu Brdovec policijska ophodnja je zamijetila automobil za kojim je tragala i vozaču dala znak da se zaustavi. Kolarić to nije učinio, već je nastavio vožnju, pa je policijska ophodnja, uz rotirajuća svijetla i sirenu, krenula u potjeru. Nakon tridesetminutne potjere kroz mjesta Trstenik, Marija Gorica, Kraj Donji, Vukovo Selo i Harmica, Kolarić je u mjestu Šenkovec iz, kako kažu u policiji, neutvrđenog razloga naglo prešao na suprotnu stranu ceste i izravno se sudario s "renaultom clio". On je u nesreći poginuo, a 52-godišnja vozačica i 37-godišnja putnica u drugom automobilu, obje slovenske državljanke, teško su ozlijeđene.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, slovenske državljanke smještene su u bolnici "Sveti Duh" i nisu u životnoj opasnosti.

Dodala je da se istražuje zbog čega je Kolarić izazvao niz tragičnih događaja i je li namjerno skrenuo i zabio se u automobil iz suprotnog smjera.

Zvonimir Kolarić policiji je od ranije poznat po više kaznenih djela "imovinskog karaktera" i dva podmetnuta požara.

Pročitajte više