započelo zajedničko zasjedanje biskupa HBK i BK BIH

Zajedničko zasjedanje biskupa Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH započelo je jutros u Nadbiskupskom domu u Zagrebu.L

U pozdravnoj riječi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, kako je javlja Ika, informirao je o opsežnom dnevnom redu na kojemu će najviše riječi biti o inozemnoj pastvi, a govorit će se i o prilikama u BiH i Hrvatskoj, osobito prilikama vjernika katolika koji još nisu sredili osnovne uvjete za život, posebice mjesto stanovanja i radno mjesto.

Bozanić je napomenuo kako je već postalo tradicija da se biskupi HBK i BK BiH jednom godišnje nađu zajedno na svom godišnjem susretu te da osjećaju kako im je zajedno gledati na sadašnjost i graditi budućnost.

Izrazivši posebnu blizinu s biskupima iz BiH zbog tragičnog događaja u Kostajnici koji se dogodio u božićnoj noći, a u kojemu je stradala hrvatska obitelj, Bozanić je zaželio da se nikada nigdje vjerski motivi ne iskoriste za napad na čovjeka.

´Željeli bismo da taj teroristički čin nikoga ne obeshrabri, osobito katolike u BiH´, poručio je nadbiskup.

U obraćanju predstavnicima medija pozvao ih je da budu glas istine koja kroči prema budućnosti.

Na tragični slučaj hrvatske obitelji u Kostajnici osvrnuo se i predsjednik BK BiH banjolučki biskup Franjo Komarica, rekavši da je to mali segment dugogodišnje drame katolika u BiH.

Na zasjedanju sudjeluju i apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giulio Einaudi te generalni tajnik HBK msgr. Vjekoslav Huzjak.

Pročitajte više