ZARQAWI UPUTIO NOVE PRIJETNJE IRAČKOM PREMIJERU ALLAWIJU

Jordanski islamistički militant Abu Musab alZarqawi, saveznik alQaide koji se bori protiv iračke vlasti koju podupiru SAD, uputio je novu prijetnju iračkom premijeru Iyadu Allawiju, objavile su agencije.

"Pobrinut ćemo se da izdajnik Allawi dobije ono što zaslužuje. Izdajniče, prestani hiniti i samo čekaj, jer ćemo mi znati kako te nadmudriti", kaže glas nalik Zarqawijevom na tonskom zapisu objavljenom preko interneta.

"Očekuj Anđela smrti baš onda kad, zajedno sa svojim prijateljima idiotima u vladi, misliš da si siguran", kaže glas u snimljenoj poruci.

Istodobno je na internetu objavljeno i priopćenje koje se pripisuje skupini "Tawhid wal jihad" (Ujedinjenje i sveti rat) koju predvodi Zarkawi, u kojem ta skupina preuzima odgovornost za jutros izvedeni minobacački napad na "zelenu zonu" u Bagdadu.

"Mudžahedini su ispalili desetke projektila na sjedišta američkih vojnih snaga i izdajničke iračke vlade te veleposlanstava nekih među njihovim saveznicima", kaže se u priopćenju čiju je vjerodostojnost nemoguće utvrditi.

U nedjelju ujutro se na udaru minobacačkih granata našla "zelena zona", posebno čuvani dio samog središta Bagdada u kojem su smješteni američko veleposlanstvo i sjedište privremene iračke vlade Iyada Allawija.

(Hina) xdam ysd

Pročitajte više