Zasad ništa od treće mreže, novi natječaj do kraja mjeseca

NA DANAŠNJOJ sjednici Vijeća hrvatske agencije za telekomunikacije odlučeno je da se koncesija za treću mobilnu mrežu ne dodijeli konzorciju "Treća sreća", koji je jedini podnio ispravnu prijavu za treću mrežu, javlja Radio 101.

Predsjednik Vijeća Gašper Gaćina ustvrdio je kako su za odbijanje "Treće sreće" bili presudni "kriteriji doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva i (ne)odabir kombinirane GSM i UMTS koncesije".

"Ponuda trgovačkog društva Tele2 d.o.o. iz Zagreba ocijenjena je manjim brojem bodova od minimalnog bodovnog praga potrebnog za davanje koncesije, te je Vijeće agencije donijelo odluku o nedavanju koncesije", rekao je predsjednik Vijeća Gašper Gaćina.

Podsjećamo, konzorcij "Treća sreća" okupili su menadžeri fonda Questos predvođeni Borislavom Škegrom, u njemu na nedefiniran način sudjeluje devet hrvatskih tvrtki, dok je stopostotni vlasnik konzorcija švedska telekomunikacijska tvrtka "Tele 2".

Do kraja tekućeg mjeseca trebao bi biti raspisan novi natječaj, a Gaćina je dodao kako bi trećeg mobilnog operatera mogli dobiti do kraja godine.

Što se tiče koncesija za UMTS mrežu treće generacije, VIP i HTMobile su iste dobili na period od 20 godina.

Pročitajte više