Zastava s Kninske tvrđave dobročiniteljici iz Resnika

Hrvatske trobojnice s Kninske tvrđave, koje se svakih nekoliko mjeseci mijenjaju, daruju se dobrotvorima koji pomažu obnovu bazilike Gospe Hrvatskoga Krsnog Zavjeta u Kninu, pa je tako danas gvardijan kninskog samostana fra Petar Klarić jednu od zastava darovao Katici Klarić u znak zahvalnosti za doznačenih 105 tisuća kuna . L

Katica Klarić je na dar dobila hrvatski stijeg koji je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza ove godine na prigodnoj svečanosti u nazočnosti predsjednika Stjepana Mesića, predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i premijera Ive Sanadera gvardijanu Klariću uručio ravnatelj Kninskog muzeja Draženko Samardžić.

Dobročiniteljica iz Resnika pokraj Zagreba do sada je darovala najveću novčanu svotu, 105.000 kuna, za gradnju zavjetne crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Zavjeta koja se kani izgraditi u Kninu.

Akciju su pokrenuli franjevački samostan sv. Ante i Kninski muzej kako bi potaknuli i ostale dobročinitelje da pomognu izgradnju te zavjetne crkve, kazao je fra Petar, istaknuvši kako je do sada od raznih dobročinitelja prikupljeno oko 700.000 kuna. Nada se da će temeljni kamen, koji je osobno papa Ivan Pavao II. darovao s groba sv. Petra u Vatikanu, biti postavljen dogodine.

Katica Klarić je druga osoba kojoj je u znak zahvalnosti darovana zastava. Ona se i u tijeku Domovinskog rata iskazala kao velika dobrotvorka pa ju je pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom Domovinskog rata.

(Hina) xavuk yvkn

Pročitajte više