Zašto Dalić šuti je li prijetila hapšenjem Todoriću?

Foto: FAH

U ČETVRTAK popodne Ivica Todorić je objavio da mu je Martina Dalić prijetila hapšenjem ukoliko ne potpiše Lex. Tvrdi da posjeduje dokaz kojeg nije pokazao: njezin prijeteći mail poslan 28. ožujka. To je najozbiljnija optužba koju je iznio do sada, optužba za zlouporabu represivnog aparata, i na nju je potpredsjednica vlade morala istog trena odgovoriti. Umjesto toga, Dalić i čitava vlada proizvode samo neugodnu šutnju.

>>Trebali smo doznati koliko je milijardi Todorić zamračio, ali ipak nećemo. Što se to događa?

Dojam pogubljenosti dodatno stvara činjenica da je odgođeno revizijsko izvješće kojim je vlada željela razotkriti kako je Todorić manipulirao brojkama. I to s nimalo uvjerljivom tezom da PwC, vodeća međunarodna kuća u tom poslu, nije stigao dovršiti posao.

Za to vrijeme posrnuli tajkun tvrdi da potpredsjednica Dalić nije prijetila samo njemu, nego je na sastanku s Antom Todorićem i Antoniom Alvarezom prijetila i hapšenjem cijele obitelji Todorić. I da je Ramljak 25. ožujka prijetio članu uprave Agrokora.  Ramljak ni danas nije državni dužnosnik, bez obzira na to da ga je vlada bez natječaja postavila u Agrokor, a u to vrijeme bio je tek pripadnik vladine tajne grupe koja je radila na Lexu. Je li to bilo dovoljno da mu da privid moći da piše kako će "svi uključeni odgovarati"?

Ili tužba zbog klevete ili pad vlade

Suočen s kaznenim progonom Todorić je na blogu najprije počeo inzistirati na igri skrivača koju ova vlada igra s javnosti. Traži odgovor na pitanje jesu li se predstavnici vlade i Ramljak zaista sastajali sa suosnivačem Knighthead fonda, prije nego što su ovi kupili obezvrijeđene Agrokorove obveznice.

No to su sve ipak bili podaci već poznati javnosti i dijelu medija koji su todorićevski saveznički tretman odmah ponudili njegovim nasljednicima Ramljaku i Dalić. Nema propitivanja šefa Agrokora, pa makar on i ne bio Todorić.

Todorić je sada počeo udarati javno nepoznatim, osobnim, ali itekako važnim informacijama.

Ako Todorić laže, Dalić ga može i mora tužiti zbog klevetanja. No govori li istinu, vlada čija potpredsjednica prijeti represivnim aparatom mora pasti skupa s njim.

Pročitajte više