Zastupnica Čizmadija: Ne povlačim najavljenu ostavku na dužnosti u SDP-u

SABORSKA zastupnica SDP-a Dijana Čizmadija izjavila je danas za Hinu da, suprotno najavama iz vrha SDP-a, neće povući najavljenu ostavku na članstvo u Glavnom odboru SDP-a i Klubu zastupnika te stranke, te da se neće ispričati za navodnu izjavu "da u SDP-u nema slobode govora".

"Ta navodna moja izjava, kao i najava da ću povući ostavku došla iz SDP-a, a ne od mene", izjavila je.

Po neslužbenim navodima nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a, očekivalo se da će Čizmadija sutra povući ostavku na stranačke dužnosti i da će se ispričati za izjavu "da u SDP- nema slobode govora".

Ne radi se o tome da u SDP-u nema slobode govora, jer i moj istup pokazuje da postoji prostor za govor, već se radi o tome da u SDP-u nema slobode djelovanja, što je glavni razlog zbog kojeg sam najavila ostavku, objasnila je. Dodala je da joj je stranka više puta, kada se radilo o glasovanju o određenim zakonima, uskratila pravo na izdvojeno mišljenje, s čime se, kako je rekla, ne može pomiriti.

Smatra da je njezina ostavka zapravo zahtjev za jačanjem demokratizacije u SDP-u.

Navela je da je upoznata s time da je Predsjedništvo stranke jučer raspravljalo o njezinoj ostavci, te da će se o tome vjerojatno raspravljati i na Glavnom odboru, ali da ne može utjecati na odluku većine, hoće li je zbog njezinih postupaka isključiti iz stranke.

O medijskim napisima, po kojima je "17 mjeseci u Saboru šutjela za 200 tisuća kuna", rekla je da nikada nije pristala na "medijsku demokraciju i ocjenjivanje da je dobar zastupnik samo onaj zastupnik koji je dobro medijski predstavljen".

Kaže da se njezin zastupnički rad odnosio na promicanje novih zakona, poput zakona o zaštiti okoliša i ravnopravnosti spolova.

Na kraju je rekla da ostaje član SDP-a, stranke u kojoj je deset godina.

Pročitajte više