Čehok odmara u pritvoru, Uskok će ga ispitati ujutro

IVAN ČEHOK  večeras je oko 19 sati doveden u Uskokovu pritvorsku jedinicu za zadržavanje na zagrebačkom Senjaku. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Index Čehok bi trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka sutra rano ujutro. Dotad će varaždinski gradonačelnik prespavati u pritvorskoj jedinici.

> Uskok potvrdio: Čehok je tri godine pogodovao lokalnom moćniku Patafti

> Sabor skinuo imunitet Čehoku: Šuica suzdržana, HDSSB protiv

> A Ivan Čehok je tako htio biti bolji...


> Adlešič šokirana, Čačić i Darinko Kosor nisu ni iznenađeni

Lokalni moćnik Davor Patafta kao i članica Uprave Zračne luke Narcisa Huljev inače bliska suradnica Patafte još nisu uhićeni, no potvrđeno nam je kako i se protiv njih provodi istraga.

Odvjetnik Davora Patafte Vlado Sevšek nedostupan je novinarima Indexa još od jutros. Iako pokušavamo s njim stupiti u kontakt od 11 sati za sada ne odgovara na naše pozive. Još uvijek nam javljaju kako je - na sastanku.

Uskok odmah tražio zatvaranje

Dugi dan za Ivana Čehoka počeo je oko 11 sati kada je Uskok poslao u redovnu saborsku proceduru da se zastupniku Čehoku skine imunitet zbog istrage. U zahtjevu Saboru stajalo je da se izda odobrenje za "lišenje slobode, određivanje pritvora i istražnog zatvora". Kako je stajalo u zahtjevu DORH-a i Uskoka koji je stigao u Sabor, Čehoka se teretilo za udruživanje zbog počinjena kaznena djela te čak tri djela zloporabe ovlasti i položaja. Tražili su uhićenje zbog opasnosti da Čehok ponovi kazneno djelo.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je malo iza 11 sati skinulo saborski imunitet zastupniku Ivanu Čehoku, a Sabor je tu odluku i potvrdio u 16 sati.

Čehok: To su stare stvari...


Malo prije 11 sati istražitelji su posjetili Čehokov dom gdje je počeo pretres. Oko podne Čehok se u pratnji istražitelja koji su nosili i kutije pojavio u Gradskoj vijećnici.  "To je samo pretraga, to su samo one poznate stare stvari i sve je bilo korektno", rekao je Čehok okupljenim novinarima. Pretres njegova ureda trajao je sve do 17.30 sati.

Dva sata prije nego što je završen pretres, oko 15.30 sati, Čehok je izašao na sporedna vrata te na biciklu napustio vijećnicu. Novinari su ga ugledali u posljednji trenutak, a zanimljivo je kako je Čehok imao pratnju. Sat vremena kasnije viđen je u centru Varaždina, gdje je ušao u sivi kombi. Prije toga bio je kod kuće gdje su i dalje bili djelatnici Uskoka.

Čehok: Nisam uhićen idem do Uskoka s istražiteljima

Čehok se vratio oko 17.20 sati u varaždinsku Gradsku vijećnicu, a vrlo brzo nakon toga "transferiran je u Zagreb".

"Nisam!", glasio je odgovor Ivana Čehoka kada su ga novinari prije ulaska u automobil pitali je li uhićen.

O spornim poslovima Čehoka i Davora Patafte Index je prvi pisao u veljači prošle godine. Tada su oba aktera opovrgnuli da je bilo što mutno u poslu.


Dodajmo kako se novinarima kratko obratio varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

Svi demantiji Patafte i Čehoka

"Nemam ništa za reći. Istražitelji rade svoj posao", rekao je kratko Horvat dodajući kako misli da ne vjeruje da ima išta sporno vezano za poslovanje Grada.

Index o sumnjivim poslovima u Varaždinu piše već gotovo dvije godine, a dematnije Čehoka i Patafte možete pročitati na donjim linkovima.

> Odgovor Davora Patafte na Indexove tekstove

> Istraga: USKOK za varaždinskog gradonačelnika Čehoka traži pritvor

> Patafta: Nisam u poslovnoj suradnji s Ivanom Čehokom

> Reagiranje Čehoka i Patafte na članak Indexa o nalazu Državne revizije

> Državna revizija potvrdila pisanje Indexa: Čehok mutio na poslu zbrinjavanja otpada
 

Pročitajte više