Zatražene istražne radnje o navodnom zlostavljanju djece u domu Maestral

Protiv više osoba iz splitskog Dječjeg doma Maestral danas su zatražene istražne radnje zbog sumnje da su zlostavljali i zapuštali djecu, izvijestilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo. L

Tužiteljstvo je zahtjev za istražnim radnjama podnijelo Istražnom centru splitskog Županijskog suda nakon što je splitska policija više osoba iz Dječjeg doma Maestral osumnjičila za kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djece, zlostavljanja u obavljanju službe te sprječavanja i neizvršavanja mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe.

U priopćenju splitskog Općinskog državnog odvjetništva ne kaže se protiv kojih osoba su zatražene istražne radnje i koliko je ukupno osumnjičenih, no najavljuje se da će nakon istražnih radnji donijeti odluku o kojoj će izvijestiti javnost.

"Slučaj Maestral" dospio je u javnosti prije dvije godine kada je socijalni radnik u tom domu Ivica Karačić prijavio ravnateljicu doma zbog navodnih financijskih malverzacija te zlostavljanja i zanemarivanja djece. Prema pisanju tiska, splitsko tužiteljstvo već od tada raspolaže dokumentacijom i iskazima štićenika doma koje navodno potvrđuju sumnje socijalnog radnika. Kako splitsko tužiteljstvo ništa nije poduzimalo, Karačić, koji je u međuvremenu dobio otkaz, je u studenome prošle godine uputio pritužbu glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću koji je tada obećao da će se taj slučaj rasvijetliti.

(Hina) xmerc/xso yso

Pročitajte više