Zatraženo oduzimanje imuniteta sutkinji I. Domić radi istrage

SPLITSKO tužiteljstvo zatražilo je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) oduzimanje sudačkog imuniteta supetarskoj sutkinji Ivani Domić radi pokretanja kaznenog postupka zbog više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Splitu izvijestilo je danas da je zahtjev podnesen nakon dosadašnje obrade kaznenog predmeta koji se vodi protiv sutkinje. Tužiteljstvo je DSV-u priložilo i istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je Ivana Domić, zajednički i dogovorno s drugim osobama, počinila više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti.

Ovisno o odluci DSV-a, Županijsko državno odvjetništvo će nastaviti s kaznenim postupkom protiv Ivane Domić i drugih osoba sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, o čemu će javnost biti na vrijeme izvještena, stoji na kraju priopćenja ŽDO-a.

Zbog brojnih nepravilnosti u radu suda i velikoga broja presuda kojima je, kako se sumnja, pojedincima pogodovala da nezakonito postanu vlasnici vrijednog zemljišta na Braču, Ivana Domić je krajem prosinca prošle godine razriješena dužnosti predsjednice supetarskog Općinskog suda. DSV ju je krajem siječnja suspendirao sa sudačke dužnosti i protiv nje pokrenuo stegovni postupak zbog zlouporabe položaja ili prekoračenja službene ovlasti.

Protiv nje je do sada podneseno pet kaznenih prijava za zlouporabu položaja i ovlasti, no, unatoč tim prijavama i suspenziji Domić se nedavno javila na natječaj za predsjednika supetarskog suda koji je raspisalo Ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte više