Zatraženo ponavljanje suđenja Josi Mraoviću

RIJEČKO Županijsko državno odvjetništvo uputilo je Vrhovnom sudu žalbu u kojoj se traži ponovno suđenje Josi Mraoviću, koji je nedavno nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Gospiću oslobođen optužbe za silovanje američke državljanke Ilishe Jarett, potvrđeno je danas iz Državnog odvjetništva.

Županijsko državno odvjetništvo u žalbi je zatražilo da u ponovljenom suđenju sudi drugi sudac, doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Kako se neslužbeno doznaje, zbog nedostatnog broja raspoloživih sudaca za ponovni postupak u Gospiću, to bi moglo značiti i da bi se suđenje ponovilo na nekom drugom sudu.

Sudac Županijskog suda u Gospiću Branko Milanović početkom prosinca ove godine nepravomoćnom je presudom oslobodio Josu Mraovića (57) iz Gospića optužbe za silovanje 28-godišnje američke državljanke Ilishe Jarett, bivše košarkašice "Gospić - Industrogradnje".

Nakon donošenja oslobađajuće presude, u medijima su često citirani i negativno ocijenjeni djelovi obrazloženja presude koju je izrekao sudac Milanović.

Pročitajte više