Zavod za školstvo: Održan videoseminar za nastavnike pet hrvatskih fakulteta

VIDEOKONFERENCIJSKI seminar za nastavnike informatike i računalstva o izradi interaktivnih školskih portala održan je danas, putem akademske i istraživačke računalne mreže CARNeta, na pet hrvatskih tehničkih fakulteta..

Predavanje s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pratilo je oko 200 nastavnika informatike i računalstva Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkog fakulteta u Rijeci, Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i Sveučilišta u Zadru.

Seminar je organizirao Zavod za školstvo Republike Hrvatske u sklopu, kako je priopćio, svojih aktivnosti na kontinuiranom stručnom usavršavanju nastavnika.

Predavanja su održali Luka Abrus iz "Microsofta Hrvatska" i Miroslav Benak iz "Perpetuum Mobile", tvrtaka koje surađuju sa Zavodom za školstvo u sklopu provedbe programa "Suradnici u učenju" u Hrvatskoj.

Nazočne je sa zagrebačkog ETF-a pozdravio ravnatelj Zavoda za školstvo Vinko Filipović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog mnogobrojnih nazočnih nastavnika, ističući kako bjeruje da se takav način stručnog usavršavanja, osim u informatici i računalstvu, može koristiti i u ostalim obrazovnim područjima.

Zavod za školstvo, ističe se u priopćenju, ove školske godine namjerava održavati slične seminare, a popis seminara objavljen je u Katalogu stručnih skupova, koji se može naći na internetskoj stranici Zavoda.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više