ZAVRŠEN JE NATJEČAJ ZA "QUEER KRATKU PRIČU"

Natječaj za "queer kratku priču" završen je, a na adresu festivala Queer Zagreb stigle su ukupno 344 priče.

Natječaj je trajao od 20. siječnja do 20. ožujka, pokrenut je i sklopu festivala Queer Zagreb, a objavljen je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Pristigle radove, od kojih će 30-tak biti objavljeno u knjizi "queer kratkih priča", čitaju i ocjenjuju Rujana Jeger, Boris Dežulović i Vladimir Arsenijević, izvijestila je večeras voditeljica projekta "queer kratke priče" Nataša Bodrožić.

Queer Zagreb 2004. će se odvijati od 23. do 30. travnja, ove godine nosi oznaku FM (film and music), i za njegova trajanja bit će prikazano više od 50 (kratkih) filmova iz cijelog svijeta. Festival će otvoriti izraelski film "Yossi i Jagger".

U ovogodišnji koncept festivala uklapa se i "queer kratka priča"

Autorica projekta "queer kratke priče" Nataša Bodrožić, ističe, uz ostalo, kako su "različitost i individualnost" smisao "queera", te da je to "izražena i u pričama, koje je sadržajno nemoguće skupno odrediti".

"Neki su autori svoju 'queer priču' shvatili sasvim osobno, drugi kao društvenu kritiku, ima priča koje se bave muško-ženskim relacijama, (homoseksualnom) ljubavlju, kompliciranim odnosima ... drugi jednostavno pričaju o uvrnutim svakodnevnim stvarima, a treći pišu bajke.

Tri najbolje "queer kratke priče", po mišljenju žirija, bit će predstavljene na festivalu 27. travnja, na "večeri queer priče", u "Gjuri".

Rezultati natječaja bit će objavljeni i na internet stranicama festivala: www.queerzagreb.org .

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više