ZAVRŠENO HODOČAŠĆE zagrebačkih VJERNIKA U MARIJU BISTRICU

Tradicionalno 273. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu završno je večeras misom zahvalnicom, koju je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, L

Na ovogodišnjem hodočašću, koje je preuzelo geslo pape Ivana Pavla II. "Ustani, poslušaj, kreni na put", okupilo se 50 tisuća vjernika.

Bozanić je zahvalio hodočasnicima na tom velikom događaju za vjernike grada Zagreba rekavši kako su hodočasnici, moleći se Djevici Mariji, nosili i sve potrebe svoga grada. Preporučujući vjernike njezinoj zaštiti, poželio je da Djevica Marija i u ovom zahvalnom slavlju vjernicima udjeli oproštenje i mir.

Biskupski vikar za grad Zagreb kanonik Josip Oslić istaknuo je kako je ovogodišnje hodočašće bilo još jedno novo vjerničko iskustvo koje će pripomoći da "ponovno otkrijemo i živimo prave vrijednosti koje jedine mogu posredovati dublji smisao".

"Marija je majka Crkve i majka vjere i upravo po njezinom vjerničkom putu i mi sami učimo vjerovati, nadati se i ljubiti", rekao je Oslić.

Kardinal Bozanić podsjetio je da su hodočašća zagrebačkih vjernika Majci Božjoj Bistričkoj predvodili i kardinali blaženik Alojzije Stepinac, Franjo Šeper i Franjo Kuharić.

(Hina) atod yln

Pročitajte više