Zbog automobila i žene dvojica Zagrepčana skoro izgubili glavu

U ZAGREBU su se noćas dogodila dva pokušaja ubojstva u kojima je jedan muškarac uboden nožem dok je pokušavao uhvatiti lopova, a drugoga je, nakon svađe, poznanik teško ranio s više hitaca iz poluautomatskog pištolja.

Prvi pokušaj ubojstva dogodio se 20-ak minuta iza ponoći u Počiteljskoj ulici na Trešnjevci u kojoj je nepoznati lopov pokušao ukrasti osobni automobil 38-godišnjaka. Vlasnik automobila izašao je u tom trenutku na ulicu i vidio nepoznatog muškarca i ženu koji su odmah počeli bježati. U potjeru za njima vlasnik je krenuo automobilom sa svojim 46-godišnjim bratom.

Kada su bjegunce presreli na raskrižju Nove ceste i Tratinske ulice stariji brat je krenuo prema ženi, a mlađi prema muškarcu koji je izvadio nož i zadao mu jednu ubodnu i četiri rezne rane po trbuhu i leđima.

Nepoznata žena je uspjela pobjeći, a policijska auto-ophodnja ubrzo je uhitila osumnjičenog. Ispostavilo se da je riječ o 20-godišnjaku, "starom" poznaniku policije koji je do sada evidentiran za čak 70-ak kaznenih djela, uglavnom krađa i razbojstva. Mladiću je ovo drugi pokušaj ubojstva za koji je prijavljen.

Na drugom kraju grada, u sesvetskom noćnom klubu Amadeus oko 1,40 sati došlo je do svađe u kojoj je 33-godišnjak šakom u glavu udario 57-godišnjaka, a u policiji kažu da su obojica s još dvojicom muškaraca konzumirali alkohol.

Nakon sukoba svi zajedno su sjeli u automobil i krenuli prema kući 57-godišnjaka kojemu je 33-godišnjak u vožnji navodno vrijeđao suprugu.

Kada su došli do kuće, 57-godišnjak je otišao po poluautomatski pištolj "škorpion", vratio se i u 33-godišnjaka ispalio nekoliko hitaca. Teško ranjen u glavu i gornji dio tijela on je prevezen u KB Dubrava, a osumnjičeni je uhićen u blizini mjesta događaja.

U policiji kažu da kriminalistička obrada, koja bi trebala rasvijetliti sve okolnosti pokušaja ubojstva, još uvijek nije završena.

Pročitajte više