Zbog boli u prsima hospitaliziran Dick Cheney

BIVŠI američki potpredsjednik Dick Cheney hospitaliziran je zbog boli u prsima, javljaju lokalni mediji. Cheneyev asistent Peter Long medijima je kazao kako se Cheney zasad osjeća dobro, odmara se dok liječnici promatraju kako se razvija situacija.

Povijest bolesti

Cheney ima povijest srčanih problema, a od 37. godine života pretrpio je četiri srčana udara. Liječnici su isključili srčani udar kao uzrok problema, a sada će vjerojatno napraviti angiogram da bi utvrdili što se dogodilo.

Cheney je 1988. imao operaciju tijekom kojeg mu je ugrađena premosnica, a kasnije je imao dvije angioplastike da bi mu se očistile sužene srčane arterije. Premosnice obično nakon deset godina počnu izazivati probleme.

2001. godine je Cheneyju ugrađen posebni pacemaker, a 2008. godine su mu liječnici morali vratiti normalni ritam srca električnim šokovima.

Ostao prisutan u javnosti

Za razliku od svog bivšeg nadređenog, Georgea W. Busha, Cheney je nakon završetka mandata bio snažno eksponiran u javnosti, a više se puta sukobio s administracijom Baracka Obame, najviše zbog zatvora u zaljevu Guantanamo i suđenja nekim od najpoznatijih terorista.

Prošli je tjedan pak na jednom republikanskom skupu jasno rekao da se neće kandidirati za predsjednika na sljedećim izborima, što i nije loša ideja, jer je kao potpredsjednik bio vjerojatno jedina osoba koju je javnost voljela manje od Busha.

Pročitajte više