Zbog Japanca koji se ubio otrovnim plinovima policija evakuirala čitavu zgradu

JAPANSKA policija jutros je evakuirala 34 osobe iz stambene zgrade nakon što je jedan stanar počinio samoubojstvo miješajući i udišući pare smrtonosnih kemikalija.

Policiju je pozvao stanar koji je pronašao obavijest na vratima jednog od stanova, koje je upozoravalo na prisutnost smrtonosnih plinova. Nakon što su i ostali stanari zgrade u gradu Kanazawa primijetili čudan miris koji se širi iz stana, policija ih je evakuirala na sigurno, javlja CNN.

U stanu iz kojeg se širio čudan miris pronađeno je tijelo muškarca, zajedno s poljoprivrednim kemikalijama i kemikalijama za čišćenje, koje pomiješane proizvode smrtonosne plinove, kazao je policajac Hiroshi Sakashita.

Otrovni plinovi koji nastaju miješanjem tih kemikalija mogu nauditi i nekome tko živi u blizini pa policija često mora pribjegavati evakuaciji ostalih stanara.

Vladini podaci pokazuju kako su se najmanje 84 takva samoubojstva dogodila širom Japana tijekom prošlog mjeseca. Policija je počela pratiti i popularne internetske stranice na kojima se mogu naći instrukcije za miješanje kemikalija i koje potiču na samoubojstvo.

B.V.
Foto: stoneschool.com

Pročitajte više