Zbog mita palo 10 policajaca: Uzimali novac da ne pišu prekršaje i naplaćuju manje kazne

MINISTARSTVO unutarnjih poslova izvijestilo je kako su danas dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više službenih osoba, policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske, kojom prilikom su uhitili i priveli sveukupno deset osoba. Protiv svih deset osoba podnesene su kaznene prijave zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju kaznenih djela primanja mita, te zlouporaba položaja i ovlasti.

Index doznaje da se radi o policajcima iz Makarske, Imotskog i Kaštela. Privođenja Uskoku počela su od rana jutra, a ispitivanje osumnjičenika u splitskoj Palači pravde nije bilo gotovo ni do 15 sati.

U policiji bez komentara

"Postoji osnova sumnje da su kaznena djela počinjena u razdoblju od početka prosinca 2010. godine pa do uhićenja, a na način da su osumnjičeni tijekom nadzora i upravljanja prometom te postupanja prema osobama zatečenim u prometnim prekršajima tražili i uzeli mito. Također je utvrđena osnova sumnje da su osim uzimanja mita zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su za nesporno utvrđene prekršaje, za koje su predviđene uglavnom visoke novčane kazne prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogućili vozačima plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonskog osnova izdavali upozorenja", izvjestio je MUP.

U splitskoj Policijskoj upravi danas nije bilo raspoloženih za izjave. Novi načelnik Uprave Ivica Tolušić nije htio ni slova o slučaju makarskih policajaca jer se radi o Uskokovom predmetu. 

Pročitajte više