Zbog parkirališnog mjesta hicem iz pištolja ubio 32-godišnjaka i pričekao dolazak policije

OKO 15:15 ispred robne kuće Mercator u Velikoj Gorici 51-godišnji Luka P. jednim je hicem iz pištolja ubio 32-godišnjeg Irfana A, doznajemo iz zagrebačke policije, koja je objavila samo inicijale ubojice i ubijenog

Kako doznajemo od očevidaca s lica mjesta, policija je vrlo brzo okružila mjesto događaja. Ispred robne kuće viđeno je desetak policijskih vozila.

Kako doznajemo, ubojstvu je prethodila svađa dvojice muškaraca zbog parkirnog mjesta, pa se pretpostavlja da je upravo to razlog ubojstvu.

Kako javlja Jutarnji list, Irfan A, inače vlasnik pečenjare Adriatic, parkirao je svoju crnu Toyotu Lexus švicarskih registarskih oznaka na kolniku, a nije mogao stati na nogostup jer je tamo već bio parkiran Volkswagen Polo u vlasništvu Luke P.

Izbila je žestoka svađa, nakon koje je Luka P. hicem iz pištolja ubio Irfana A. Zagrebačka policija izvijestila je kako su na licu mjesta pronađena dva pištolja, pa se ne isključuje mogućnost da je i Irfan A. bio naoružan.

Načelnik ureda načelnika PU zagrebačke Krunoslav Borovec je na licu mjesta kazao novinarima kako je ubojica Luka P. imao dozvolu za nošenje oružja, ali mu je zadnjom revizijom oduzeta zbog dijagnosticiranog PTSP-a.

Ubojica je mirno pričekao dolazak policije, te nije pružao otpor policijskim službenicima koji su ga uhitili, kazao je Indexu operativni analitičar PUZ-a Davor Tor.

Kriminalistička obrada je u tijeku.

Pročitajte više