Zbog lažne prijetnje bombom evakuirana crkva u Newtownu: "Dolazim i sve ću vas pobiti, moj prijatelj nije završio posao"

Foto: AFP

CRKVA u Newtownu privremeno je bila evakuirana danas poslijepodne po srednjeuropskom vremenu zbog prijetnji novim napadom, priopćila je lokalna policija. Iako tanošnji šef policije Paul Vance nije htio elaborirati točno o kakvoj se prijetnji radilo, lokalni mediji pišu da se radilo o prijetnji bombaškim napadom.

Naime, glasnogovornik crkve ispričao je kako je primio anonimni poziv, a navodni napadač je zaprijetio riječima: "Dolazim i sve ću vas ubiti! Moj prijatelj nije završio svoj posao". Nakon evakuacije crkva je pretražena, a policija nije otkrila niti jedan sumnjivi predmet te se čini kako se radilo o običnom pokušaju zastrašivanja.

Ova se crkva nalazi samo 1,5 kilometar od Sandy Hook škole u kojoj je prije 2 dana Adam Lanza ubio 20 djece i 6 odraslih. Jedan od vjernika u nevjerici je ispred crkve komentirao ovu dojavu. "Nakon svega što smo prošli, sad i ovo? Ovo je nevjerojatno", rekao je.

Pročitajte više