Zbog smjene ravnatelja osječke bolnice HSLS najavio mogućnost izlaska iz koalicije

PREDSJEDNIK osječkobaranjskog Županijskog vijeća HSLS-a Vlado Belaj na današnjoj konferenciji za novinare, u povodu smjene ravnatelja Kliničke bolnice Osijek Aleksandra Včeva, izjavio je da će "HSLS zbog toga najvjerojatnije istupiti iz koalicije županijskih stranaka".

"Moralni i stručni ljudi smjenjuju se, a na njihova mjesta dolaze vojnici partija koje danas vladaju Hrvatskom", ustvrdio je dodavši da "prilagodljivi poslušnici obavljaju smjene na mig svojih političkih mentora". Hrvatskom se "opet širi bauk moralne podobnosti, a ovaj slučaj nanosi krupan udarac tek potpisanom Sporazumu stranaka županijske koalicije", ocijenio je Belaj.

Aleksandar Včev, kojega je jučer Upravno vijeće KB Osijek smijenilo s mjesta ravnatelja, a koji je, kako je rekao, na to "mjesto došao iz kvote HSLS-a", premda nije stranačka osoba, izjavio je da će za "jučerašnju radnju predsjednik Upravnog vijeća KB-a Tibor Santo (LS) biti nagrađen te postati ravnatelj Doma zdravlja Osijek". Kako je rekao Santo je, osim što je predsjednik Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek, i "predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Osijek i predsjednik Županijskog odbora za zdravstvo".

Svoju smjenu ocijenio je političkom. "Pravi je razlog smjene odluka Libre i LS-a, pod pokroviteljstvom SDP-a, koji prave nove križaljke i politički linč", izjavio je Včev.

Branko Lacković, član HSLS-a Osječko-baranjske županije, optužio je danas na konferenciji za novinare Vilima Hermana, saborskog zastupnika i predsjednika županijskog Hrasta i Libre, za kadroviranje. Dodao je da "poslije županijske krize dolazi na red politička egzekucija koja se provodi pod vodstvom novo-starog mentora Vilima Hermana".

Lacković je predložio da članovi HSLS-a "više ne sudjeluju u radu županijskog Poglavarstva" o čemu, kako je rekao, odluku trebaju donijeti članovi Županijskog vijeća HSLS-a.

Pročitajte više