Zbog tragične prometne nesreće kazneno prijavljen vozač iz Ljubljane

ZA TEŠKU prometnu nesreću s osam mrtvih, koja se u utorak popodne dogodila kod mjesta Trebnje i u kojoj je sudjelovalo i jedno hrvatsko vozilo, osumnjičen je 25-godišnji Ljubljančanin.

On se u utorak popodne se kombijem, vozeći iz pravca Novog Mesta prema Ljubljani, zaletio u teretno vozilo za prijevoz automobila zagrebačke registracije koje je dolazilo iz suprotnog smjera, izazvavši tako lančani sudar i požar u kojemu su izgorjeli putnici u dva automobila.

Vozač kombija, čije ime nije objavljeno, u nesreći je samo lakše ranjen, a policijska uprava Novo Mesto priopćila je u četvrtak da je za njega određen pritvor. Osnovano je osumnjičen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz nehata i pritvoren, a kaznena prijava bit će podnesena nakon završetka istrage.

Još nije poznato zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao punu crtu, jer policija, prema izjavama nekih očevidaca nesreće, navodi da se nije radilo o pretjecanju.

Iako rezultati postupka identifikacije umrlih nisu objavljeni, slovenski mediji otkrivaju u četvrtak da je u automobilu xara-citroen s oznakama Kranjske Gore smrtno nastradala obitelj Gabrić, supružnici Smiljka i Slavko (50 g.), njihov 25-godišnji sin Mirko, te 5-godišnja unuka.

Slavko je rodom iz BiH, a Smiljka iz Hrvatske, a prije dvadeset-trideset godina u Sloveniju su došli "trbuhom za kruhom" i zaposlili se u hotelskom poduzeću "Gorenjka" u Kranjskoj Gori, navodi u četvrtak ljubljanski "Dnevnik".

U drugom automobilu, koji je u nesreći potpuno izgorio, nastradale su četiri žene iz mjesta Trebnje, koje su se vraćale s posla iz Novog Mesta, gdje su radile u tekstilnoj tvrornici Labod.

Pročitajte više