Zbog ubojstva pravosudnog policajca odbjegli policajac dobio godinu i pol zatvora

ZAGREBAČKI Županijski sud jučer je u odsutnosti bivšeg policajca PP Trešnjevka, osudio na godinu i pol zatvora zbog ubojstva pravosudnog policajca, počinjenog 1994. godine.

U obrazloženju sudske presude se navodi da je 39-godišnji Husein Kahrimanović pravosudnog policajca Matu Bekavca ubio prekoračivši nužnu obranu. S obzirom da se Kahrimanović nalazi u bijegu, za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica.

Podsjetimo, Kahrimanović je 10. rujna 1994. godine, oko 15 sati, zajedno s dvojicom kolega upućen na intervenciju u pizzeriju "NO 1", u Ulici Luje Naletilića u Remetincu, nakon što je zaprimljena dojava kako su se pravosudni policajci potukli s gostima.

Trojica pravosudnih policajaca - Mato Bekavac i njegov brat Slavko te Vlatko Kovač, potukli su se s dvojicom gostiju, a po dolasku Kahrimanovića, napali su i njega te ga pretukli.

Tada je Kahrimanović iz službenog pištolja ispalio jedan hitac u zrak, a potom je zapucao na Matu i Slavka Bekavca. Jedan metak je Matu Bekavca pogodio u srce te je on ubrzo preminuo, dok je drugi završio u nozi njegova brata Slavka.

I.M.

Pročitajte više