Željezara Split dobila struju

ŽELJEZARA Split dobila je popodne nešto prije 15 sati, nakon tri i pol mjeseca, električnu energiju, pa se pokretanje proizvodnje očekuje sljedeći tjedan.

Hrvatska elektroprivreda uključila je struju Željezari Split zahvaljujući sporazumu o reguliranju međusobnog potraživanja između Željezare, Brodomerkura i Elektrodalmacije.

Brodomerkur, koji ima značajna potraživanja od Elektrodalmacije, a uz to je jedan od značajnijih vjerovnika Željezare Split, uplatio je danas Elektrodalmaciji milijun i 40 tisuća kuna na ime prve rate, a cijeli dug za struju HEP-u od preko 8 milijuna kuna reprogramiran je s tim da Željezara svaki mjesec, do 15. u mjesecu, mora HEP-u uplatiti milijun kuna za tekuću potrošnju.

Hini je to potvrdio direktor Elektrodalmacije Željko Đerek, istaknuvši zadovoljstvo zbog prekida agonije tog poduzeća kojemu je zbog neplaćanja milijunskog duga struja isključena 8. veljače ove godine.

U Željezari se pak doznaje kako su već pozvani radnici koji rade na pripremi proizvodnje da sutra dođu na svoja radna mjesta, a početak proizvodnje očekuje se idućeg tjedna.

Tijekom ovoga tjedna 416 radnika će dobiti sedam svojih zaostalih plaća, ali u minimalnom iznosu.

Pročitajte više