Željko Kerum najavio minimalnu plaću od 5000 kuna

JEDAN od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih hrvatskih tajkuna - Željko Kerum - danas je u Slobodnoj Dalmaciji najavio kako će se do 2009. godine minimalna plaća u poduzećima koja su u njegovom vlasništvu postupno povećati do 5.000 kuna.

Kerum, koji odnedavno ne krije političke ambicije i koji je najavio kako će se natjecati za mjesto gradonačelnika Splita, dugo je bio predmetom kritika zbog razmetanja bogatstvom dok su njegovi radnici u prosjeku radili za 2.500 kuna mjesečno.

Kerum ovom najavom želi izbiti glavni argument svojim političkim i drugim protivnicima, a već ranije je podigao minimalni iznos plaće koji trenutno iznosi 3.300 kuna.

U izjavi za Slobodnu Dalmaciju je rekao kako se nada da će i ostali poduzetnici krenuti njegovim primjerom, odnosno kako je "pritisak na poslodavce i poduzetnike" jedan od načina da se "u kratkom roku podigne životni standard ljudi". Kerum se nada da će mu u tome pomoći mediji.

"Znam da me se do sada i nije pretjerano mazilo", kaže Kerum koji to objašnjava time što u javnosti nastupa na "prirodan način, srcem i dušom, onako narodski", a to "nekome smeta", pa ga se kritizira "i kada treba i kada ne treba".

R.R.

Foto: Mape

Pročitajte više