Željko Strize: Certa nikad nije bio šef kaštelanske Hvidre

"JOSIP ĐAKIĆ, predsjednik Hvidre, staljinističkim metodama godinama se obračunava sa mnom, a jedan od njegovih poteza je bio proglašenje Joze Certe čelnikom kaštelanske Hvidre iako ovaj to nikad nije bio", kazao je Željko Strize, "pravi" šef kaštelanskih branitelja.

Podsjetimo, policija je danas privela Certu, a sumnjiči ga se za pružanje smještaja srpskih kriminalaca nakon pljačke Središnje pošte na Kopilici, u kojoj je ukradeno 15 milijuna kuna. Tereti ga se i da je tjedan dana nakon pljačke zapalio terenac Jeep Grand Cherokee, koji je pljačkašima poslužio za bijeg.

Strize tvrdi da je Đakić svojedobno izvršio pritisak na državnog tajnika koji je i Certu proglasio predsjednikom kaštelanske Hvidre. To je, kaže, učinio jer mu je Certa ostao dužnikom.

Naime, Strize je pred televizijskim kamerama otkrio da je na izborima kada se birao predsjednik Hvidre na državnoj razini, pravi pobjednik bio Ivica Gavran iz Slavonskog Broda, a ne Josip Đakić. "Uz pomoć Joze Certe, Đakić je zamijenio kutije s glasovima koje su se poslije mogle naći kod samoga Certe", kazao je.

U svom priopćenju Hvidra je najavila pokretanje stegovnog postupka jer su počeli "sumnjati u nečasne radnje". "Cijelu Hvidru kontrolira politika, osim one u Kaštelima i Osijeku", zaključio je Strize.

J.M.

Pročitajte više