Ženu iznuđivali, prijetili joj i pucali po kući kraj Bjelovara, sudac ih pustio

Foto: Google Maps

DVOJICU muškaraca i ženu bjelovarska policija sumnjiči za iznuđivanje, prijetnju i napad na 38-godišnjakinju iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac zbog nepostojećeg duga.

Naime, nakon što je 36-godišnjaka carinska uprava kaznila za prekršaj u njegovom kafiću novčanom kaznom od 56.000 kuna, njih troje su smatrali da tu kaznu treba platiti 38-godišnjakinja koja je ondje radila kao konobarica.

>> Iznuđivali 56.000 kn od žene kod Bjelovara, pucali na kuću i ostavili osmrtnicu

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna do 1. studenog prošle godine žrtvi prijetili više puta.

Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na njeno ime.

Ispalili najmanje tri hica iz vatrenog oružja prema kući

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Početkom studenoga, oko 1 sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi, u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bila njezina 9-godišnja kći, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom između ostalog pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pušteni na slobodu

Policija je privela trojac i nakon ispitivanja Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv 36-godišnjaka i 33-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i 39-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio taj prijedlog, nego je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja 38-godišnjakinji, ali i 39-godišnjakinji, na udaljenost ne manju od sto metara te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s obje žene, doznaje Dnevnik.hr.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu.

Pročitajte više