Ženu u Viškovu silovao i ubio podstanar iz BiH

JUČER je u mjestu Viškovu kraj Rijeke 27-godišnji muškarac pronašao leš svoje majke ispod stubišta u obiteljskoj kući, a policija će danas istražnom sucu privesti 22-godišnjeg muškarca osumnjičenog za njeno ubojstvo.

Već je jučer najavljeno da policija vrši obavijesne razgovore s dvojicom podstanara iz BiH. Ispostavilo se da se jedan od njih, 22-godišnji mladić, u nedjelju između 22 i 23 sata posvađao s gazdaricom Marijom na vrhu stuba, a zatim ju je i fizički napao.

Nekoliko puta je udario ženu po glavi nakon čega joj je skinuo odjeću i silovao je. Jednom rukom ju je držao za vrat dok ju je drugom tukao po glavi. Mladić je nesretnu 63-godišnjakinju gušio sve dok nije izdahnula.

Njeno je tijelo zatim spustio u podnožje skala i pokrio ga tepisima, a svoj je zločin pokušao prikriti obrisavši tragove krvi na stubama i zidu. Zatim je otišao u sobu svoje gazdarice i ukrao joj nakit kako bi pokušao zločin predstaviti kao pljačku. Svoju krvavu odjeću, nakon što se presvukao, bacio je u kontejner u Gornjim Srokima, ali na putu mu je pukla guma na automobilu te ju je morao promijeniti i tad su ga uočili gosti obližnjeg ugostiteljskog objekta.

22-godišnjaka je policija ispitala još jučer, a danas se očekuje njegovo privođenje istražnom sucu.

J.C.
Foto: R1

Pročitajte više