ZET-ovog vozača kroz prozor busa pogodio plastičnom bocom u glavu. Uhićen je

Ilustracija: Matija Habljak/Pixsell

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Prijetnja" te "Prisila prema službenoj osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili javnu službu" na štetu zaposlenika trgovačkog društva za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza.

Kako je izvijestila policija, u subotu, 27. travnja 2024. godine oko 19.25, zaposlenik trgovačkog društva koji je obavljao prijevoz putnika autobusom javnog gradskog prijevoza, na relaciji Iver-Borongaj dolaskom do Zagrebačke ulice u Sesvetama, zaustavio je autobus zbog zaustavljene kolone vozila ispred.

Nakon što je zaustavio autobus iz obližnjeg zaustavljenog osobnog automobila riječkih registarskih oznaka izišao je 41-godišnjak koji ga je zbog nesuglasica u prometu pogodio plastičnom bocom kroz otvoren prozor autobusa te mu u više navrata verbalno prijetio nakon čega se navedenim automobilom udaljio, u čemu ga je tijekom tog događaja onemogućio u obavljanju svoje djelatnosti, opisuju iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 41-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte više