Zetu zapovjednika HOS-a šest mjeseci zatvora, tvrtki Alas za dom mora vratiti 388 tisuća kuna

Screenshot: Google Maps/Street View

VRHOVNI sud u većem je dijelu potvrdio osuđujuću presudu Boži Trogrliću, zetu zapovjednika 9. bojne HOS-a Marka Skeje, za izvlačenje novca iz firme Alas za dom.

Trogrlić je osuđen na šest mjeseci zatvora, dok ostatak kazne od godinu dana neće odležati ukoliko ne počini novo kazneno djelo u roku kušnje od tri godine. Presudom je obavezan vratiti tvrtki 388 tisuća kuna, a 31 tisuća kuna mora uplatiti u državni proračun. Zaključeno je da se Trogrliću nije mogla opozvati uvjetna kazna za bespravnu gradnju jer je za istekao rok.

Tako je pravomoćno zaključen ovaj slučaj u kojem je na uvjetnu kaznu osuđen i Skejo, i to za izvlačenje milijun kuna iz Alas za dom. Za razliku od zeta, Skejo je sve vratio do potvrđivanja optužnice i nije se žalio na nepravomoćnu presudu suca Vladimira Živaljića kojom je osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Skejo je u Alas za dom bio član Uprave, dok je zet obnašao dužnost izvršnog direktora za prodaju betona. Nakon što je nova Uprava tvrtke otkrila manjak, poveo se kazneni postupak.  

 

 

Pročitajte više