Zgrada Karlovačkog veleučilišta pretijesna za nastavu

POGLAVARSTVO Karlovačke županije zauzet će se za brži dogovor o prenamjeni napuštene vojarne "Frankopan" u staroj gradskoj jezgri za potrebe Veleučilišta i Studentskog centra, zaključeno je na današnjoj sjednici Poglavarstva.

Rektor Veleučilišta Mirko Butković kazao je da je u šest godina rada Veleučilišta studij završilo 137 ili oko 15 posto upisanih studenata. To je upola manje od prosjeka na tehničkim fakultetima u Zagrebu, rekao je, obrazloživši to visokim kriterijem znanja, što se, dodao je, uvijek dugoročno isplati.

Primjerice, svi od 94 završena inženjera strojarstva našli su posao, a većina radi u tvrtki Alstom Power - Energetska postrojenja d.o.o. u Karlovcu.

Razlog nižem postotku završavanja studija je i taj što srednje škole daju preslabu podlogu znanja iz prirodnih predmeta, a za nekoliko proteklih naraštaja razlog je rat, dodao je rektor.

Sada na Veleučilištu studiraju 974 redovita i oko stotinu izvanrednih studenata, pa je zgrada Veleučilišta pretijesna za nastavu na pet studija te o razvoju potrebnih laboratorija nema ni govora, kazao je, uz ostalo, rektor Butković.

Pročitajte više