Žičara Sljeme uskoro besplatna Zagrepčanima. Kako do kupona? Dvije su opcije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Prijevoz sljemenskom žičarom bit će besplatan za sve građane Zagreba od subote, 4. svibnja", objavili su iz ZET-a. S obzirom na to, na svim prodajnim mjestima ZET-a moguće je preuzeti kupon za besplatan prijevoz.

"Kako bi korisnici ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili mobilnom aplikacijom MojZET, a tamo će se uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijeliti odgovarajući kupon u trajanju od jedne godine", poručuju iz ZET-a.

Što je s onima koji nemaju "Pretplatnu kartu"?

"Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu, na prodajnom mjestu ZET-a mogu predati Zahtjev za izradu, po cijeni od 3,98 eura, te će se karta izraditi u roku od nekoliko dana. Preuzimanje aplikacije MojZET je besplatno", dodaju iz ZET-a.

A da bi se izbjegle gužve i čekanje u redovima, iz ZET-a savjetuju da se koristi Pretplatna karta ili mobilna aplikacija s prethodno pridruženim kuponom.

"Tako će korištenje žičare biti još brže i jednostavnije, jer je prilikom dolaska na vožnju potrebno samo validirati Pretplatnu kartu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi i krenuti na vožnju.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aktivnu mobilnu aplikaciju te ne planiraju preuzeti kupon, uoči vožnje mogu preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare Sljeme, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu", zaključili su.

Pročitajte više