Židovska zajednica ne podupire inicijativu za zabranu pobačaja

ŽIDOVSKA općina Zagreb i Koordinacija židovskih općina u Republici Hrvatskoj priopćile su danas da ne podupiru inicijativu za zabranu pobačaja.

"Židovstvo, iako zagovara novostvoreni život, nužno ne zagovara zabranu pobačaja jer postoji niz razloga fizičke i psihičke prirode kod kojih se pobačaj smatra opravdanim", navodi se u priopćenju koje je potpisao glavni rabin u RH Kotel Da-Don i predsjednik Židovske općine Zagreb i Koordinacije židovskih općina u RH Ognjen Kraus.

Jučer je održan sastanak visokih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj na kojemu su prihvatili zajedničku izjavu "Ljudski život je božji dar" u kojemu navode da je "život neupitna vrijednost" te da se zalažu za "zaštitu svakog oblika ljudskog života, od začeća do naravne smrti".

U priopćenju se demantira sudjelovanje predstavnika židovske zajednice u razgovorima s predstavnicima drugih vjerskih zajednica u RH na tu temu jer se "u medijima provlači tvrdnja da su vjerske zajednice u RH uključujući i židovske zajednice, usuglasile stav o zabrani pobačaja".

Pročitajte više