Živi zid podržao Mislava Kolakušića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Facebook

ŽIVI zid je, na Facebook profilu Ivana Vilibora Sinčića, dao podršku Mislavu Kolakušiću.

Sinčić je podršku objavio na Facebooku. Zanimljivo, nije spomenuo Kolakušića imenom. No, šef Živog zida napisao je kako se radi o njegovom kolegi iz Europarlamenta pa je zbog toga jasno da na njega misli.

"Postoji jedan čovjek"

"// PREDSJEDNIČKI IZBORI //

Imao sam prilike 2014. sudjelovati na predsjedničkim izborima. Bio sam jedini predstavnik prave oporbe i rezultati izbora i mojih 17% bili su iznenađenje, ne toliko meni i mom stožeru, koliko medijima i stručnjacima.

Vjerujem da je većina mojih birača ostala na putu otpora i na putu promjena.

Smatram da je lomljenje oporbe daleko najkorisnije upravo režimu i osobno odbijam biti dio igre u kojoj svaka stranka ima svog kandidata, iako je jasno da većina ne može dobiti niti 3%.

U takvim uvjetima HDZSDP sustav neće nikad pasti i promjena neće biti.

Postoji jedan čovjek, moj kolega iz EU parlamenta, koji ima ozbiljne šanse ugroziti hohštaplere iz HDZSDP klike i koji nikad nije nosio šuškavce niti jednih niti drugih.

Prvi je najavio da će se kandidirati, logično je bilo da ću ovaj puta ja njega podržati. Dobio sam priliku prije 5 godina, vrijeme je za njega.

Dugoročno, to je prilika za sve.

Dobit će moj glas i vjerujem da Hrvatska ima šanse jedino stvaranjem jake alternative", napisao je Sinčić.

Pernara nije ni spomenuo

Zanimljivo, među kandidatima je i Ivan Pernar, bivši živozidaš i nekadašnji stranački kolega Ivana Vilibora Sinčića. Njih dvojica su se razišli u lipnju, nakon velikog raskola u Živom zidu koji je nastao upravo zbog jedne fotelje u EU parlamentu.

Sinčić ga sad u objavi nije ni spomenuo.

Pročitajte više