Živi zid: U imovinskoj kartici treba biti i imovina uže obitelji

Foto: Filip Kos/Pixsell

IZ ŽIVOG ZIDA danas su izvijestili da će, potaknuti nedavnim skandalima povezanima s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac, u saborsku proceduru u ponedjeljak uputiti svoj prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa po kojem bi svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, trebao unositi i imovinu uže obitelji.

"Živi zid apsolutno smatra da ministrica Žalac treba otići. Premijer Plenković svaki dan dokazuje svoju nesposobnost samim odabirom ministara i činjenicom da u vladi nema čovjeka koji nije upleten u neku aferu i koji odgovorno radi svoj posao", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare u sklopu sastanka Glavnog odbora stranke i 20 voditelja županijskih organizacija na seoskom imanju Vuglec Breg u Zagorju.

Govoreći o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Sinčić je rekao kako Živi zid inzistira da svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, unosi i imovinu uže obitelji.

"Nitko više nikad u politiku ne smije ulaziti zbog vlastitih interesa, već samo i isključivo radi općeg dobra i interesa društva u cjelini i više se nikad ne smije ponoviti slučaj Sanaderove kćeri sa stanom u New Yorku ili sina Ivana Đakića koji s 21 godinom posjeduje vlastiti hotel”, poručili su iz Živog zida.

Tema sastanka na Vuglec Bregu bili su izbori za Europski parlament, svaki voditelj imao je priliku predložiti svoje ideje i viđenje lokalnih problema i rješenja, stoji u priopćenju Živog zida u kojem ističu i da su za sastanak izabrali seosko imanje jer se već godinama bave problematikom nestanka sela, zatvaranja OPG-ova i propadanja seljaka.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više