ZKM-ova predstava "S druge strane" gostuje u Beču

NAKON nedavnog gostovanja u Skopju predstava Zagrebačkog kazališta mladih "S druge strane" odlazi u Beč. U Interdisciplinarnom koprodukcijskom centru izvedbenih umjetnosti BRUT bit će izvedena tri puta i to 29. i 30. studenog te 1. prosinca.

Ovo je predstava koja je u nešto više od godinu dana ostvarila najviše međunarodnih gostovanja pa je zbog toga i prozvana najboljim hrvatskim izvoznim kazališnim proizvodom.

Interdisciplinarni koprodukcijski centar izvedbenih umjetnosti BRUT osnovan je u srpnju 2007. godine kao nasljednik bečkog Dietheatera. Pod vodstvom umjetničkih direktora Thomasa Franka i Haiko Pfosta BRUT se bavi produkcijom i prezentacijom međunarodnih projekata suvremenih umjetnosti. Dvije lokacije u centru Beča, služe kao višefunkcionalni izvedbeni prostori koji ugošćuju europske umjetnike. Subvencioniran od strane gradskog poglavarstva Beča i Federalne Republike Austrije, BRUT sudjeluje u koprodukciji austrijskih i međunarodnih umjetničkih projekata koji se uz festivale, gostovanja i okrugle stolove održavaju tijekom cijele sezone.

Predstava Nataše Rajković i Bobe Jelčića "S druge strane" bavi se životima četvero usamljenih ljudi i njihovim naporom da nam ispričaju svoje priče. U predstavi nastupaju Ksenija Marinković, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Nikša Butijer. Priče možda nisu ni velike ni posebne, ali njima su najvažnije. Njima su jedino što imaju. I iako svaki život na kraju stane u jednu rečenicu, dobro je znati da se i tu rečenicu može reći na milijun načina.

Pročitajte više