"Zna se: Tko izda pizda"

"SANADERU, tko izda pizda", samo je jedan od transparenata koji su se sinoć mogli vidjeti u Dubrovniku. Naime, u organizaciji udruge "Nazbilj" koja često izvodi političke performance na oduševljenje Dubrovčana sinoć su dostojno izveli oproštaj od premijera u ostavci Ive Sanadera, kao što su i nedavno ispratili bivšu gradonačelnicu Dubravku Šuicu.

Suzana Mona Liza

"Titanik tone“, "Dosta nam je recesije i krize i Suzane Mona Lize", "Idemo dalje, tonemo dublje", "Konačno pravi potez", "Ivo znaj, Titanik nije napustio kapetan", "Brod koji tone prve napuštaju pantagane i kreću na Pantovčak", samo su neke od parola koje su se sinoć mogle vidjeti na Stradunu.

No, to nije bilo sve od ove komično-satirične udruge koja je svoje sugrađane nagradila i prigodnom revijom koju je svjetski priznata manekenka Nika F prošetala Stradunom. Riječ je o kolekciji odjeće prigodna naziva "Ostavka".

Svi do jedan - šokirani

Kako su rekli sami članovi Udruge, samoinicijativno su se skupili na Stradunu, bez da su međusobno planirali sinoćnji performance, jer su jednostavno svi do jednog bili "zgranuti kukavičkim potezom jednog Sanadera", ali i šokirani bijegom.

Iako kažu kako je ovo zapravo prva tragedija za Hrvatsku, u nizu njihovih komičnih izvedbi, obećali su kako nažalost njihovih izvedbi na Stradunu neće nedostajati u sljedećem razdoblju.

I.Ć.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

Pročitajte više