Znanstvenica u Grčkoj pala s litice dok je trčala i poginula

Foto: Facebook

VELIKA kopnena, zračna i pomorska potraga za britanskom turistkinjom Natalie Christopher koja je nestala u ponedjeljak završila je tragično. Pronađena je mrtva na dnu litice.

Radi se o 35-godišnjoj astrofizičarki koja je s Cipra došla na trodnevni odmor sa svojim partnerom. Kao strastvena ljubiteljica trčanja, što je vidljivo po fotografijama koje je objavljivala na Facebooku, u ponedjeljak ujutro je otišla iz sobe prije nego što se njen partner probudio. Kad ju je nazvao, kazala mu je da je otišla na trčanje. Kako je to bio njihov posljednji planirani dan na Ikariji, željela je iskoristiti svaki trenutak. N, kad se nije vratila nakon nekoliko sati, a prestala se i javljati na mobitel, partner je prijavio njen nestanak.

Policija je potragu usredotočila na jugoistočnu obalu otoka, jer je signal nestale Natalie Christopher navodno lociran na tom području. Policija je danas za CNN kazala da je njen telefon sada isključen. Vlasti su pretražile i dvije staze kojima je mogla poći na trčanje. U potrazi sudjeluje policija, vatrogasci i helikopter, a pomaže čak i grčki ministar obrane.

Pronađeno tijelo

Tijekom potrage za njom pronađeno je žensko tijelo na otoku. Utvrđeno je da je tijekom trčanja pala s litice i poginula.

Druga nestala znanstvenica u mjesec dana

Podsjetimo, u srpnju je na Kreti nestala američka znanstvenica Suzanne Eaton, također dok je bila na trčanju. Njeno je tijelo kasnije pronađeno, a 27-godišnji počinitelj je priznao ubojstvo.

Eaton je na otok došla iz poslovnih razloga jer se ondje održavala znanstvena konferencija. Nestala je još 2. srpnja tijekom svog uobičajenog trčanja.

Šest dana kasnije njezino je tijelo nađeno u jednom bunkeru iz Drugog svjetskog rata. U policijskom izvješću je navedeno da je ugušena te da je seksualno zlostavljanje bilo glavni motiv napada.

Uhićeni je lokalni muškarac (27) već priznao njezino ubojstvo. Prema vijestima s Krete, osumnjičeni je oženjeni muškarac i otac dvoje djece.

Njezino je tijelo pronađeno na sjeveroistoku otoka, a otkrila su ga dvojica mještana koja su istraživala bunker koji je zapravo sustav tunela koji su koristili nacisti tijekom okupacije Krete u Drugom svjetskom ratu.

Bunker je udaljen 10 km od mjesta gdje je posljednji put viđena. Kako je smješten blizu ceste, pretpostavlja se da je ubijena na drugom mjestu i da je kasnije njezino tijelo preneseno u bunker. Iza sebe je ostavila supruga, britanskog znanstvenika Anthonyja Hymana i dva sina.

Pročitajte više