Znanstvenici izabrali "Istrebljivača" za najbolji znanstveno-fantastični film svih vremena

SKUPINA svjetskih znanstvenika izabrala je "Istrebljivača" za najbolji znanstvenofantastični film svih vremena, pokazali su rezultati istraživanja koje je u četvrtak objavio londonski dnevnik Guardian.

Tmurna priča o budućnosti, smještena u Los Angelesu, koju je Ridley Scott snimio 1982. pobijedila je ispred klasika Stanleya Kubricka "Odiseja u svemiru 2001.", a treće su mjesto podijelila prva dva dijela trilogije "Ratova zvijezda" - "Ratovi zvijezda" te "Imperij uzvraća udarac.

"Istrebljivač je najbolji film svih vremena. Toliko je ispred svoga vremena, a premisa priče - što je, zapravo, ljudsko i odakle mi dolazimo - jedno je od vječnih pitanja koja nas zaokupljaju", rekao je mikrobiolog s Kraljevskog Collegea u Londonu Stephen Minger, jedan od 56 eminentnih svjetskih stručnjaka iz najraznorodnijih područja - od zoologije do kvantne fizike, koji je sudjelovao u anketi.

Ridley Scott potpisuje i četvrti najbolji SF film u povijesti - "Alien", a "Solarisu" sovjetskog sineasta Andreja Tarkovskog iz 1972., pripalo je peto mjesto.

Pročitajte više