OPTUŽENIK MILAN BANDIĆ

Znate li koliko bi Bandić morao štedjeti da gotovinom plati stan u Zagrebu?

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL,Index

VESNA Bandić, supruga gradonačelnika Milana Bandića, otkrile su Index Istrage, kupila je stan od 68,52 četvorna metra za iznos od 854 tisuće kuna. Tako, naime, stoji u kupoprodajnom ugovoru objavljenom na Index Istragama. 

>> Otkriće Index Istraga: Bandićeva žena gotovinom kupila stan u centru Zagreba

Stan je kupljen po više nego povoljnoj cijeni jer kada se ona preračuna u eure, radi se o manje od 1500 eura po četvornom metru. Cijene kvadrata u centru Zagreba za takve stanove su dvostruko veće, što je za Index potvrdio i sudski vještak. Već dio iznosa, čak 720 tisuća kuna, isplaćen je u gotovini. 

No nejasno je odakle Bandićevoj supruzi novac, s obzirom na to da je nezaposlena, ali i da se iz imovinske kartice njenog supruga ne vidi da su nešto prodali pa onda tim novcem kupili stan koji se vodi na Ana Mariju Bandić, njihovu kći.

Bandić bi za stan morao raditi preko tri godine

Danas je Bandić pokušao objasniti odakle novac, tvrdeći da je njegova supruga naslijedila stan od svoje majke pa su njegovom prodajom došli do novca, no da se to zaista dogodilo, nije vidljivo iz njegove imovinske kartice.

Možda je Bandić uštedio novac za kupnju stana, no za to bi mu trebao skoro cijeli gradonačelnički mandat, po uvjetom da ništa ne troši i da cijelu plaću stavlja “na stranu”.

Bandić kao gradonačelnik ima bruto plaću od 29.878 kuna i neto plaća, odnosno iznos koji dobije na račun, mu iznosi 17.840 kuna. Ako je stan odmah u gotovini plaćen 720 tisuća kuna, Bandić bi za taj iznos trebao raditi 40 mjeseci ili skoro četiri godine.



Danas su se oglasili iz Grada i poručili da je Bandić dokumentaciju o nedavnoj kupnji stana u centru Zagreba i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen predao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i to odmah nakon kupnje nekretnine.

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika je od prodaje vlastite imovine dala kćeri novac za kupnju stana", tvrde iz Grada Zagreba.

Pročitajte više