Župan Komadina podupire pripajanje Senja Primorsko-goranskoj županiji

PRIMORSKOGORANSKI župan Zlatko Komadina  poduprijet će izdvajanje Senja iz Ličkosenjske i njegovo pripajanje Primorsko-goranskoj županiji ako tako na referendumu odluče Senjani, a podupre županijska vlast.

U izjavi za Hinu Komadina je istaknuo da je riječ o njegovu osobnom stajalištu te da će konačnu odluku o tome donijeti svi čimbenici županijske vlasti i primorsko-goranska Županijska skupština. Komadina je kazao da razumije povijesne i druge razloge za takav postupak te da bi neprihvaćanje odluke Senjana bilo nekorektno.

Smatram da se teškoće koje opterećuju bilo koju hrvatsku općinu ili grad neće moći uklanjati administrativnim promjenama te da pripajanje Senja Primorsko-goranskoj županiji neće ukloniti sve njegove teškoće.

Zbog nezadovoljstva statusom u Županiji i komunikacijom sa županijskim sjedištem u Gospiću senjsko je Gradsko vijeće odlučilo raspisati referendum o izdvajanju Senja iz Ličko-senjske županije koji će održati 19. siječnja. Senjani će odgovoriti na referendumsko pitanje jesu li za izdvajanje svojeg grada iz Ličko-senjske i pripajanje Primorsko-goranskoj županiji.

Pročitajte više