Župan Šafer pozdravlja Vladinu odluku o korištenju poljoprivredne zemlje

Vukovarskosrijemski župan Nikola Šafer pozdravio je u priopćenju jučerašnju Vladinu odluku da se izvan snage stavljaju Odluka o dodjeli koncesije i Odluka o raspisivanju natječaja za korištenje poljoprivredne zemlje u državnom vlasništvu na području općine Ivankovo u Vukovarskosrijemskoj županiji.

Odlukom Vladina Povjerenstva za dodjelu koncesije za korištenje poljoprivredne zemlje u državnom vlasništvu prošle je godine oko 370 hektara poljoprivredne zemlje pokraj farme "Osatine" dodijeljeno u zakup tvrtki "Bronić" d.o.o. u Retkovcima, a ne farmi "Osatine" koja zemlju obrađuje.

Župan Šafer u priopćenju ističe kako su pri donošenju odluke komu dodijeliti u zakup poljoprivrednu zemlju u Ivankovu "obmanuti i Vlada i premijer" te predlaže Vladi da se utvrdi "odgovornost članova Povjerenstva za predlaganje štetne i krive odluke".

Po podatcima koje je u svezi sa slučajem davanja koncesije za zakup poljoprivredne zemlje uz farmu "Osatine" iznio na nedavnoj konferenciji za novinare župan smatra kako bi se gubitkom zemlje ugrozila radna mjesta šezdesetak radnika na farmi "Osatine" te sam opstanak farme s oko 1000 muznih krava i mjesečnom proizvodnjom od 16.000 do 20.000 litara mlijeka.

(Hina) xzdra yvkn

Pročitajte više