Žužul: Ako čovjek nije glup ili zlonamjeran može pretpostaviti odakle "Afera Verona"

SABORSKI zastupnik Miomir Žužul u razgovoru za Globus kazao je kako je priča o večeri u Veroni krajem lipnja "toliko stupidna da je upravo fascinantno".

"Čovjek naprosto mora biti glup pa da povjeruje da su se tri poznate i prepoznatljive osobe išle tajno sastajati na javnom mjestu u društvu s još petnaestak osoba." - kazao je Žužul dodajući da dok je on bio na večeri Pliva nije bila ni spomenuta.

"A uvjeren sam da nije ni prije nego što sam se pridružio društvu" - dodao je. "Čuo sam još ljetos da se to povezuje s Plivom, ali nisam na to obraćao pažnju, jer priča o sastanku Sanadera i Ćovića u Veroni radi Plive naprosto je apsurdna ako se zna da su se njih dvojica neposredno prije toga sastali u Zagrebu, u Vladi, i to javno" - tvrdi Žužul.

Na pitanje je li na večeri bio netko iz Barra, Žužul je odgovorio da nije te da niti on nema nikakve veze s Barrom.

"Prozivanje mene za Plivu i Barr potpuna je besmislica. Ali jednako tako, ako čovjek nije potpuno glup ili naprosto zlonamjeran, vrlo je lako pretpostaviti koji politički i gospodarski krugovi, ili bolje rečeno koja sprega politike i gospodarstva, stoje iza te stupidne nazovi afere" - pojasnio je Žužul.

Podsjetimo, Index je 3. rujna objavio kako je premijer Sanader u Veroni bio na večeri sa Čovićem i Žužulem, te da se, prema nama dostupnim informacijama, razgovaralo o Plivi.

No, nakon objave članka premijeru se postavilo pitanje zašto je ako je putovao privatno išao službenim avionom, a ako je putovao službeno, zašto je sam platio račun, te zašto mu je opera bila važnija od proslave Dana državnosti u Vukovaru koja se događala istog vikenda 24./25. lipnja. Odgovor na to vjerojatno će dobiti Povjerenstvo za sukob interesa.

A.H.

Pročitajte više