ZVONILI STE, PREMIJERU? HNS od žestoke oporbe do Plenkovićevih batlera u samo mjesec dana

Foto: Pixsell/Jurica Galoić

PRIJE manje od tri mjeseca HNS je prihvatio SDP-ov prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva u slučaju Agrokor. Sada im je ideja svjedočenja Ivice Todorića u Saboru posve odbojna pa su isti prijedlog u zadnjem tjednu zasjedanja sabora galtko odbili. 

Otkada su postali dio vladajuće većine drastično im se izmijenila percepcija slučaja Agrokor pa sada tvrde da je istražno povjerenstvo suvišna institucija koja bi bacila sumnju na rad DORH-a iako je Sabor, barem formalno, iznad DORH-a.

Todorić odmara u dvorcu i nitko ga ništa ne pita

Građani bi osnivanjem povjerenstva dobili jedinstvenu priliku da se javno sasluša Ivica Todorić koji, zaštićen u dvorcu, uživa daleko od medija dok se njegovim radnicima dijele otkazi a poreznici obveznici strahuju da će oni platiti račun nezadovoljnih kreditora.

Odustajanje od istražnog povjerenstva za slučaj Agrokor samo je nastavak HNS-ovog strmoglavljenja započetog ulaskom u klijentelističku koaliciju s HDZ-om.

"Da, to je bilo prije, kad Vlada nije bila stabilna. Andrej i ja garancija smo da će ova Vlada biti stabilna. Gospodin Marić je bio na meti svih zbog Agrokora, a vidimo da Agrokor ide u dobrom smjeru, da je dobio kredit i da će svi dobavljači biti podmireni, nadam se da će sve uroditi dobrim", kazao je početkom lipnja Predrag Štromar nakon što ga je Plenković imenovao ministrom, a novinari upitali nije li njegova stranka do jučer grmjela protiv Marića i glasala za njegov opoziv.


HNS-u ne smeta Lex Agrokor, iščeznuo je i Titanik


Nemaju više niti primjedbi na Lex Agrokor iako su svojedobno najavljivali da će zatražiti ocjenu ustavnosti. Ne ismijavaju se više Titanik Vladi od kada su se ukrcali na taj brod s HDZ-om. Zaboravilo se da su htjeli poduprijeti i opoziv Martine Dalić kad je angažirala odvjetničku kuću Šavorić na izradi Lex Agrokora i kao savjetnike Anti Ramljaku.

S Dalić su se HNS-ovci na Twitteru sprdali nakon što su kamere zabilježile njezin smijeh na presici i šalu u kojoj je Antu Ramljaka usporedila sa sv. Antom. Sada se ne usude zucnuti o potpredsjednici vlade. Predsjednicu Grabar Kitarović prozivali su za sramotnu šutnju o Agrokoru, a sada zajednički šute o bivšem Todorićevom koncernu, osim što je HNS na usluzi HDZ-u ako treba potkopati neku ideju koja smeta Plenkovićevoj stranci.

Dio sadržaja s Twittera već su izbrisali, poput šaljivog videa "Titanika" s Marićem i Petrovom u glavnim ulogama, u kojima se ismijavala koalicija HDZ-a i Mosta, među ostalim i zbog Agrokora. A prije nego se posrame i drugih tvitova iz prošlog života pogledajte naš izbor.

Pročitajte više