Zvono za uzbunu: "Vlada je napokon priznala da smo došli do dna!"

"VLADA Jadranke Kosor svojim je planom za spas gospodarstva napokon priznala da smo došli do dna", smatra Damir Kajin koji je svoju reakciju na plan koji je novinarima jučer predstavljen u Banskim dvorima iznio na pressici u Puli. Kajin ističe da se zvono za uzbunu sada i službeno oglasilo.

Građani će na izborima kazniti ovu Vladu

"Građani će na idućim izborima kazniti ovu Vladu, što će rezultirati promjenom vlasti. A onda tek treba vidjeti hoće li današnja vladajuća garnitura završiti u ropotarnici povijesti", rekao je drugi čovjek IDS-a koji je Kosoričin plan i program nazvao "političkim i gospodarskim debaklom vladajuće koalicije".

Jedina Vladina mjera o kojoj se Kajin pohvalno izrazio je prijevremeno ukidanje kriznog poreza. No, nije se mogao ne zapitati ima li neke simbolike u tome što se harač ukida baš za Dan mrtvih. "Je li to možda Vladin način odavanja počasti mrtvom gospodarstvu i umrtvljenom građanstvu?", cinično će saborski zastupnik IDS-a poznat po svom britkom jeziku.

Umjesto gospodarstva - politikantstvo!

Mjere koje predlaže Jadranka Kosor (koja je na konferenciji za novinare u barem desetak navrata gordo istaknulo da je plan koji iznosi baš njen prijedlog) direktan su atak na lokalnu samoupravu i stariju populaciju, uvjeren je Kajin, koji kaže da se ovaj navodno dugo pripremani plan svodi na najobičnije politikantstvo.

"Vlada je morala neutralizirati štetu koju trpi zbog objave Registra branitelja, svađe HDZ-ovaca s predsjednikom Josipovićem i urušavanja ekonomije", kaže Kajin i dodaje kako će se ova Vlada koprcati sve do idućih parlamentarnih izbora, ali i usprkos tome, ne vjeruje da će doći do prijevremenih izbora.

Pročitajte više