Audijev hibrid zapravo cestovna Le Mans jurilica

Izvršni direktor Quattro GmbH-a, Franciscus Van Meel, svojedobno je izjavio kako će Audijev nadolazeći dizelsko-električni superautomobil biti bolji od McLarena P1, a sada su počeli pristizati i novi detalji o misterioznom modelu.

Pojedini izvori navode da će automobil, koji bi mogao nositi naziv R20, biti cestovna vezija Le Mans jurilice s malom rešetkom, vertikalnim LED svjetlima i podesivim stražnjim krilom. Model bi mogao biti opremljen i gullwing vratima, aktivnom aerodinamikom i stražnjom ‘perajom’ kakvu ima trkaći R18. Iznutra možemo očekivati središnji display, sportska sjedala i trkaće pojaseve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pogon bi trebao biti zadužen bi-turbo V6 TDI motor uparen s dva elektromotora na prednjoj osovini. Ovakav pogon razvijao bi otprilike 700 KS, a vjerojatno će biti dostupan i e-quattro pogon na sve kotače uz ograničeni električni domet. Premijera je predviđena za daleku 2015. godinu na Concours d’Elegance-u u Pebble Beach-u, a ograničena proizvodnja od tek 100 do 250 primjeraka trebala bi započeti godinu kasnije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara