BigFoot postao EV!

Na predviđanja kako će za manje od tjedan dana  doći do smaka svijeta lako je odmahnuti rukom, no kako onda tumačiti činjenicu da je legendarni Big Foot monster truck postao električno vozilo? Šum elektromotora nekako nam ne paše uz viziju gomile ljubitelja piva i zgužvanog lima koja navija sve glasnije kako bi se njegovo veličanstvo Big Foot ukazao u sredini zemljom prekrivene arene.

Bilo kako bilo, zvijer koju vidite na slici pogoni 36 Odyssey baterija koje napajaju elektromotor od 350 KS. Iako je tužno da golemo vozilo sada zvuči kao dječji autić, ostaje činjenica da i dalje razvija monstruoznih 1.151 Nm okretnog momenta. Jedan je od svjedoka izjavio: ‘Idem na monster truck predstave godinama i do sada još nijednom nisam čuo zvuk drobljenja metala pod njegovim gumama. Sve je to potpuno nestvarno!’

Osim električnog pogona, Big Foot je dobio i vrhunske ZF osovine, ProFab mjenjačku kutiju i 25-inčne čelične kotače s ogromnim, 66-inčnim Firestone gumama. Također, legenda ponovno koristi Fordovu karoseriju nakon što je neko vrijeme, točnije od 2010., koristio Chevroletovu konstrukciju.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

=== 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara