IAA 2013: Nissan X-Trail

Novi Nissan X-Trail predstavljen je danas na frankfurtskom auto showu. Model je izgubio neke od robusnijih detalja, a na njihovo mjesto stupile su elegantne zakrivljene linije, svjetla u obliku bumeranga i moderne, 19-inčne alu-felge. Skuplji modeli dobit će i LED glavna svjetla te kožne presvlake s kontrastnim prošivima.

###

Unutrašnjošću putničke kabine prevladavaju kromirani, metalni i sjajno crni detalji, a u oči upada raspored sjedala koji podsjeća na amfiteatar. Kupci mogu posebno naručiti dva dodatna sjedala te tako pretvoriti svoj automobil u 7-sjed. Stražnja vrata otvaraju se pod kutom od gotovo 80 stupnjeva čime se olakšava ulazak u kabinu, a produženi međuosovinski razmak ostavlja više prostora za noge putnika u srednjem redu. Stražnji red sjedala može se spustiti kako bi se povećao prtljažni prostor.

Najnovijom generacijom Nissanovog ALL MODE 4x4 sustava upravlja se putem rotornog prekidača na središnjoj konzoli. Vozač može odabrati pogon na dva kotača, automatski mod ili pak 'lock' mod koji omogućuje trajni pogon na sve kotače. Izvrsne vozne osobine na svim podlogama omogućene su najnaprednijim sustavima poput onog koji upravlja kočenjem svakog kotača zasebno. Postava motora bit će otkrivena netom prije početka prodaje predviđenog za prvi kvartal sljedeće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara