MINI predstavio napredne sustave za novi Cooper

MINI je objavio detalje o novom Cooper modelu kojeg namjerava službeno predstaviti 18. studenog ove godine. Poznato je tako da će automobil biti opremljen novim displejom koji projicira informacije na mali sklopivi ekran na kontrolnoj ploči. Vozač tako može saznati podatke o trenutnoj brzini, navigaciji i stanju pojedinih sustava, ali i kontrolirati glazbeni player te radio.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napredni sigurnosni sustav upozorava na mogućnost sudara ili naleta pješaka, a u nekim slučajevima može automatski zaustaviti vozilo. Koristi se kamerom postavljenom na vjetrobran kako bi nadzirao nadolazeća vozila i pješake ispred automobila. Ukoliko sustav procijeni mogućnost sudara, zvučnim i vizualnim signalima obavještava vozača, a ukoliko vozač ne reagira na vrijeme, automatski će aktivirati kočnice kako bi se spriječio ili barem ublažio sudar.

Model će također biti opremljen sustavom koji automatski aktivira ili deaktivira duga svjetla, ovisno o stanju u prometu i vidljivosti. Ostali sustavi uključuju aktivni video tempomat, kameru za vožnju unatrag, sustav za pomoć pri paralelnom parkiranju te sustav koji 'pamti' znakove u prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara